Google Feud: voorspel suggesties zoekmachine

16 Mrt

Via @Ktroubleyn en Standaard.be ontdekte ik Google Feud (http://www.googlefeud.com/), een spel waarbij je moet raden welke woorden of zinsdelen Google automatisch aanvult in de zoekbalk. Alvast leuk om te gebruiken in een les over “online informatie zoeken”. 

“Het spelletje waarbij bezoekers van de website moeten voorspellen welke suggestie Google voorstelt, is vergelijkbaar met de populaire Amerikaanse televisieshow ‘Family Feud’, waarbij twee ploegen de topantwoorden moeten raden die een groep van honderd mensen hebben gegeven op bepaalde vragen. In België is dat spelletje beter gekend van het VTM-programma ‘Familieraad’.

Bij het spel Google Feud zijn de antwoorden afhankelijk van de zoeksuggesties die Google geeft. Die zijn dan weer gebaseerd op eerder ingevoerde zoekopdrachten van gebruikers. Interessant aan dit spel is dat het al zijn gegevens haalt uit Google’s API en je dus in real time antwoorden te zien krijgt, die bezoekers van de zoekmachine regelmatig googelen.

Google Feud is voorlopig enkel in het Engels beschikbaar. Bij het spelen van het spel kan je kiezen uit vier categorieën: cultuur, mensen, namen en vragen.

Bij de categorie ‘mensen’ krijg je bijvoorbeeld de incomplete zoekopdracht ‘Steven’ te zien. Vervolgens moet je dan raden welke de populairste suggesties zijn die Google doet om de zoekopdracht te vervolledigen.

Punten scoren kan je doen door juist te gokken. Per ronde krijg je drie kansen om een suggestie te raden. Het meest gegoogelde antwoord levert je 10.000 punten op. De tiende meest gezochte suggestie is goed voor 1.000 punten.”

bron: De Standaard: http://www.standaard.be/cnt/dmf20150315_01580927

Advertenties

Eén reactie to “Google Feud: voorspel suggesties zoekmachine”

  1. Pedro 17 maart 2015 bij 9:34 pm #

    Dit is op X, Y of Einstein? herblogden reageerde:
    Dit nieuw spel kan nuttig zijn… of verslavend… of beide.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: