The Science of How We Get Smarter

11 Nov

In dit videofragment gaat Annie Murphy Paul (http://anniemurphypaul.com/) in op enkele misverstanden die er bestaan over intelligentie en IQ scores. Annie Murphy Paul licht toe dat intelligentie en IQ-scores niet echt een stabiel en vaststaand gegeven zijn maar sterk worden beïnvloed door de situatie of “microenvironment” waarin we ons bevinden. Bepaalde factoren zoals een mindfulness training, aandacht voor een growth mindset, hoge verwachtingen van leerkrachten, enz. hebben een positieve impact op je IQ terwijl financiële zorgen of een slaapgebrek ervoor zorgen dat je IQ-score negatief wordt beïnvloed (in het videofragment somt Annie Murphy Paul nog heel wat andere factoren op!).

Annie Murphy Paul stelt dat het belangrijk is als leerkracht, ouders, enz. om jezelf te informeren over de impact van deze factoren en om condities te helpen creëren die een positief effect hebben. Bovendien vertelt ze ook dat in plaats van ons te focussen op het individu en ons de vraag te stellen of iemand slim is of niet, het misschien beter is om ons eerst te focussen op de omgeving waarin jongeren leren en eerst te kijken in welke mate die omgeving een positief of negatief effect heeft op de intelligentie van de mensen die er zich in bevinden.

“Learn to see the water that’s all around us. It is the stuff that can make us smarter”,
Annie Murphy Paul

Advertenties

Eén reactie to “The Science of How We Get Smarter”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Annie-Murphy Paul over IQ en intelligentie: The Science of How We Get Smarter (video) | X, Y of Einstein? - 12 november 2014

    […] deze video via de blog van @lerenhoezo. Tommy […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: