Studenten en tekstberichten tijdens de les!

13 Feb

Vandaag las ik een blogpost “Leerlingen die in de klas naar hun telefoon kijken…” van Pedro De Bruyckere. Hierin lijst Pedro enkele redenen op waarom studenten tijdens de les naar hun gsm grijpen. Dit deed me terugdenken aan de studie “In-Class Texting Behaviors Among College Students” (Whittemore School of Business and Economics at the University of New Hampshire) waarin het sms-gedrag van meer dan 1000 studenten uit verschillende richtingen werd onderzocht.

Dit waren hun voornaamste conclusies:

  • 63% van studenten beschikte over een gsm. 36% had een smartphone.
  • Studenten in een economische richting verzenden de meeste berichten. Studenten toegepaste wetenschappen verzenden het minste aantal berichten.
  • De vrouwelijke studenten zijn actiever en versturen iets meer berichten dan hun mannelijke collega’s.
  • De helft van alle studenten (49%) voelt zich schuldig als ze berichten versturen tijdens de les wanneer het niet is toegelaten. Slechts 28% voelt zich niet schuldig.
  • Meer dan de helft van de studenten (51%) is afgeleid van de leerstof wanneer ze berichten versturen. 28% is het daar niet mee eens.
  • 21% van de studenten geeft aan afgeleid te zijn tijdens de les wanneer ze geen berichten kunnen versturen.
  • De meerderheid van de studenten verstuurt ten minste één bericht tijdens een typische les. 65% geeft aan 1 tot 10 berichten te versturen. 15% verstuurt er meer dan 11. 20% verstuurt geen berichten.
  • 40% van de studenten vindt dat het versturen van berichten tijdens de les moet worden toegelaten. 37% is het daar niet mee eens.
  • 58% geeft aan dat ze niet worden afgeleid wanneer andere studenten berichten versturen. 21% wordt wel afgeleid door de studenten die berichten versturen.

Alle resultaten kun je hier terugvinden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: