‘On tour’ tijdens de “Week Van De Klas”

27 Jan

Deze week start de ‘Week Van De Klas’, een onderwijsevent dat samen met Uitgeverij Lannoo/LannooCampus en de Hogeschool West-Vlaanderen wordt georganiseerd. Zelf ben ik in het kader van dit event als spreker op diverse locaties (o.a. I-Boeks Gent, Broederschool Sint-Niklaas, Hogeschool West-Vlaanderen te Kortrijk en CM-Brugge) te gast.

Op woensdag 05/02 is er het hoofdevent in de Hogeschool West-Vlaanderen (Kortrijk) met lezingen van Pedro De Bruyckere, Luk Dewulf en Sihame El Kaouakibi en heel wat workshops door o.a. Lies Wijnants, Marc Litière, David Dewulf, Dirk De Boe, Bert Smits en nog een pak andere namen. De thema’s van de drie keynote-sessies op deze dag vind je hieronder. Alle andere workshops kun je hier bekijken.

 

  • Pedro De Bruyckere – Leerkracht in een veranderende wereld

De wereld lijkt in constante verandering. We raken met moeite uit de economische crisis, maar ondertussen woonden er nog nooit zoveel mensen in steden, is er een enorme vertrouwenscrisis en hebben we met onze smartphone een computer op zak die sterker is dan de computer die de eerste man op de maan zette. Welke invloed hebben deze tendensen op wat er in jouw klas gebeurt en hoe zullen ze de komende jaren nog verder onderwijs mee beïnvloeden? Pedro De Bruyckere werpt zijn licht op dit verhaal vol uitdagingen maar ook kansen!

 

  • Sihame El Kaouakibi – #Believe

De hedendaagse jeugd in de steden wordt al te vaak bekeken als een hardnekkig probleem. Sihame El Kaouakibi pleit voor een andere kijk op de stedelijke jeugd. Centraal staat de kracht van jongeren. Dit is volgens haar dé sleutel voor de toekomst. Vanuit het enorme potentieel dat zij ziet bij deze jongeren, komt ze tot een oproep aan het beleid maar ook aan de hele samenleving om de oogkleppen af te werpen en het talent van jongeren aan te spreken.

  

  • Luk Dewulf – ‘Gelukkige jongeren? Kies voor hun talent!’

Gelukkige en zelfverzekerde kinderen, dat wenst toch iedereen? Maar hoe kun je als ouder, leerkracht, opvoeder, begeleider … hierbij helpen? “Door kinderen aan te spreken op hun talent”, zegt Luk Dewulf. “Focus op hun passie en wat ze kunnen, in plaats van te kijken naar waar ze minder sterk in zijn. Want tenslotte is niemand perfect.” Kiezen voor je talenten, bezorgt je een blijvende goesting om te leren en te werken. Want door te doen waar je goed in bent, laad je niet alleen voortdurend je energie terug op, het bezorgt je ook een positief zelfbeeld, meer veerkracht en zelfvertrouwen. Deze strategie werkt evengoed voor kinderen en jongeren. Luk Dewulf gaat op een boeiende manier dieper in op het belang van talenten bij kinderen en jongeren. Hij toont hierbij aan hoe invloedrijk de ontwikkeling ervan is voor hun toekomst en geluk.

Het belooft dus een boeiende week (technisch gezien twee weken voor mezelf!) te worden waarbij er zich al meer dan 200 mensen met een passie en interesse voor het onderwijs van de toekomst hebben ingeschreven voor één of meerdere van de verschillende sessies en/of het event.

Wil je er ook nog bij zijn? Schrijf je dan in via www.weekvandeklas.be voor het onderwijsevent op 05/02 of één van de extra lezingen in Vlaanderen. De deelnameprijs voor het onderwijsevent bedraagt € 75,00 (Op vertoon van uw lerarenkaart betaal je slechts €70,00). Studenten betalen slechts €30,00. U ontvangt bovendien een boekenbonpakket twv €50,00.

Wil je kans maken op een gratis deelname voor het onderwijsevent op 05/02? Surf dan naar de Facebook pagina van ‘Week Van De Klas’ en post er jouw antwoord op de vraag “Wat zal er in jouw klas veranderen als jij de volgende minister van onderwijs wordt?”. De winnaars worden op 31/01 persoonlijk gecontacteerd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: