Aan de slag met een virtueel prikbord!

25 Jan

Enkele weken geleden postte ik een bericht waarbij ik het idee van Dylan William toelichtte om leerlingen na de les een zelfevaluatie over hun leren te laten invullen. Via dit bericht deel ik graag een leuke online tool, Padlet, waarmee je dit kunt realiseren.

Een Padlet is een online prikbord. Je kunt er tekst, documenten, foto’s en links op kwijt. Je kunt ervoor kiezen dat iedereen de padlet kan zien of alleen een beperkte groep; dat iedereen iets kan toevoegen of bijvoorbeeld alleen de mensen die het wachtwoord kennen. Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt op een padlet, dan kun je je abonneren. Tenslotte kun je alles wat er op je padlet staat, exporteren naar een pdf of een excel-bestand.

Hoe kun je deze tool inzetten tijdens de les? Via een Padlet kun je informatie, meningen, vragen, afbeeldingen, websites verzamelen en delen met anderen. Iedereen kan vanop zijn of haar PC, tablet, iPad berichten plaatsen en meekijken. Een Padlet is een ideale en leuke gratis tool om in te zetten als evaluatie-instrument, zowel voor de les (om de voorkennis te activeren), tijdens de les (formatief) of na een les als reflectiemoment over wat men geleerd heeft.

Hieronder vind je alvast de link naar een padlet “Wat doe jij om het leren te stimuleren van je leerlingen?” die ik heb gemaakt.  Voeg gerust een bericht toe!

padlet

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: