#believe – waarom niemand gelooft dat jongeren de toekomst zijn!

18 Jan

Eén van de boeken die momenteel bovenaan mijn leesstapel ligt is “#believe – waarom iedereen zegt maar niemand echt gelooft dat jongeren de toekomst zijn” van Sihame El Kaouakibi (LannooCampus). In haar boek pleit Sihame voor een andere kijk op de stedelijke jeugd. Centraal staat de kracht van jongeren. Dit is volgens haar dé sleutel voor de toekomst.

Vanuit het enorme potentieel dat zij ziet bij deze jongeren, komt de auteur tot een oproep aan het beleid maar ook aan de hele samenleving om de oogkleppen af te werpen en het talent van jongeren aan te spreken. We moeten als maatschappij jongeren aanmoedigen om hun eigen talenten te ontwikkelen. Daarbij vertrekken jongeren best vanuit hun eigen krachten. #Believe zet die krachten nog eens goed in de verf en biedt jongeren goesting. Sihame El Kaouakibi schreef een overtuigend visieboek dat wil aanzetten tot actie. Uitstellen is immers geen optie.

Sihame El Kaouakibi, eerste ‘Antwerpenaar van het jaar’ en oprichtster van Let’s Go Urban sleepte prijzen in de wacht als ‘Vlaamse Cultuurprijs 2012’, ‘Belgium’s Outstanding Young Person’, ‘Straffe Madam 2013′, en komt voor in de lijst van ’30 sterke vrouwen die de wereld veranderden’ volgens Knack. Sihame studeerde aan de lerarenopleiding en zoekt haar verdieping aan de VUB in een masteropleiding in de Onderwijskunde.

Ben je zelf benieuwd naar de boodschap van Sihame, dan kun je haar zelf aan het woord horen tijdens het onderwijsevent “Week Van De Klas” op 05/02 te Kortrijk. Samen met o.a. Pedro De Bruyckere, Luk Dewulf, Bert Smits, e.a is ze één van de keynote-sprekers waar ik met veel ongeduld naar uitkijk. Het volledige programma kun je bekijken op http://www.weekvandeklas.be.

image

Advertenties

Eén reactie to “#believe – waarom niemand gelooft dat jongeren de toekomst zijn!”

  1. Pedro 20 januari 2014 bij 9:35 am #

    Dit is op X, Y of Einstein? herblogden reageerde:
    Ik las het boek al en kan het zeker aanraden. Sihame, Bert en ik zijn enkele van de vele sprekers op http://www.weekvandeklas.be op o.a. 5 februari in Kortrijk. Je kan er nog steeds een gratis ticket winnen, trouwens. Wat je hiervoor moet doen, is naar de Facebookpagina surfen van het event (https://www.facebook.com/weekvandeklas) en jouw antwoord formuleren op de vraag “Wat zou er in jouw klas/school veranderen als jij de volgende minister van onderwijs wordt?”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: