“Re:Pest”, een simulatiespel en lessenreeks tegen pesten in het secundair onderwijs

7 Jan

Op het event op 05/02 in Kortrijk tijdens de “Week Van De Klas” kun je zelf dit educatief Re:pest spel ontdekken tijdens één van de vele workshops. Meer info via http://www.weekvandeklas.be

X, Y of Einstein?

Ik kreeg net dit persbericht in mijn mailbox:

De preventie van pestgedrag, zelfdoding en psychische problemen staan hoog op de maatschappelijke agenda omdat al te veel leerlingen er mee te maken krijgen tijdens hun schoolcarrière. In aanvulling op de set onderwijsmaatregelen tegen pesten, heeft Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet vanochtend een geïntegreerd lespakket Re: pest gelanceerd voor leerlingen uit de eerste en tweede graad van het secundair.

Voor het eerst in Vlaanderen wordt nu een computergame ingeschakeld om antisociaal gedrag tussen leerlingen bespreekbaar te maken. Het game maakt deel uit van het educatief project Re: pest  met begeleidende maatregelen. Er zijn onder meer lessuggesties en gerichte vormingen voor leerkrachten uitgewerkt. Deelnemende scholen krijgen toegang tot aanvullende informatie zoals voorbeelden, filmpjes, oefeningen, wetenschappelijk onderzoek en actuele berichtgeving. Er is ook een gids voor ouders met informatie over hoe je als ouder moet omgaan met de pestproblematiek.

Het educatieve 3D game…

View original post 266 woorden meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: